20080616

Kanalisering av cred

Då var bloggturnén över. Tack, alla som följde med och hälsade på. Det har varit fantastiskt roligt och dessutom på vissa håll uppmärksammat av bloggar, tidningar och journalister, så vi har gjort bra ifrån oss. Det har vi allt.

Nog om detta. Nu ska vi hissa flaggan för några andra.

Mörkrädds sajt får mycket cred. Från journalister, förlagsfolk, vänliga människor.

Låt oss rikta detta beröm åt rätt håll.

Sajtens visuella utformning och känsla är skapad av Filip Folkesson, som även låg bakom designen kring När änglar dör. Han står för visuella effekter och konstruktion, kort sagt allt som syns och rör sig.

All röstinspelning, skapande av effekter och efterproduktion av ljud har gjorts av Calle Hansson. Han hade även samma uppgift under konstruktionen av När änglar dör.

Ögat har filmats av Daniel Falk, som riggade miljön, regisserade upplägget och bröt ner filmen till hanterligt format.

Jag skrev en bok som blev bra, men de här tre männen byggde sajten och jag kanaliserar allt beröm den får direkt till dem. Dessa tre levererar klanderfritt och med toppkvalitet. Mörkrädds sajt byggdes utan budget, på ren och skär vilja och entusiasm av dessa tre herrar.

Att författare lanserar sina böcker via stajlade hemsidor, blir mer och mer en självklarhet. Men att dessa sidor fortfarande befinner sig någonstans runt 1992, är mycket underligt. Filmer, spel och plattor har en närvaro på nätet som vida överträffar litteraturen. Ändå är böcker minst lika relevanta i dag.

Men någon gång kommer något förlag att ge en riktig hemsidebudget till killar som Filip, Daniel och Calle. Och från och med den dagen, kommer böckers närvaro på nätet aldrig att vara densamma längre.

0 kommentarer:

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP