20081007

Meny till Alwida och Ka

Alwida och Ka är härmed inbjudna till övre däck för middag. Vinden är ljummen i dag och himlen är blå. Vi äter ute, en vit duk över ett slagbord i mörkt trä, längs fram i fören.

Förrätt
Nygräddade våfflor med precis färdigvispad grädde och färsk blåbärssylt, bären plockade från snåren vid stugans baksida. Färskpressad apelsinjuice att dricka till.

Varmrätt
Varma, krispiga våfflor direkt från järnet. Hallonsylt så het att den nästan kokar, hälld över våfflorna som ligger under en bädd av färsk vispade grädde. En tyngre årgång av svartvinbärssaft serveras till detta.

Efterrätt
Våfflor försiktigt brända i kanten, gräddade på en blandning av smör och olivolja från Florens. Hjortonsylten är gjord av bär plockade kring Kittelfjäll, grädden är vispad på mjölk från skeppskossan. Våfflorna är dubbelvikta, sylt och grädde pressas samman och rinner ut på sidorna. Till detta dricker vi tranbärsjuice.

Väl mött.

10 kommentarer:

Anonymous 9:21 PM  

Mmmm, tänk att du var en sån fena på våfflor, Andy! Hade jag vetat det tidigare så hade vi bordat för länge sen och Ishiguro hade aldrig ens blivit påtänkt.

Fast jag tycker nog att tranbärsjuicen känns en smula stark. Skulle kunna spädas en aaaning ... *rotar i piratsäcken* ... en skvätt rom, mina vänner?

Andy 9:40 PM  

Nu kan man säga att middagen just

LEVLADE

Haha!

(hahaaarrrr)

Ka 6:32 AM  

Oh gosh!

Piratdrottningen Alwilda 9:25 AM  

*feemtooon ... gassccchtaarrrrRR ...*

Hörru! *hick* Ja heter faktiskt AlwiLda! Jag är VILD!! Inte VID ... *aaarrrrgghhh* *idioter* *fnys*

*på döööÖÖÖÖ MANS kisscchhtaaa*

Hörru Andy!! Va e underHÅLLNINGEN??!! Va??!! *hiCK*

*heeej å håååÅÅÅ ååÅÅÅÅ en flaasssccchhhka med ROOOM!*

Andy 9:52 AM  

Ja jävlar, jag har stavat fel från början. Och då menar jag från BÖRJAN.

*skickar in tre dansande danskar som underhållning och ursäkt*

kallskänkan 9:25 PM  

vafan

Andy 9:39 PM  

Jaha. Nu blev det genast mer komplicerat här. Är det okej om jag bjuder in Kallskänkan också?

Anonymous 2:38 PM  

Jamen SSCCHKÅÅÅL på dej Kallskänkan! Kom hä schå schka ja schpä ut den schtarka apelschinjuisschhen du har i glaschet lite grann bara ... schådäär jaa!


Lars von Trier!

Anonymous 5:49 PM  

LarrsssSSCCCHHH von Trier menar ja ju förschtåsschhh ... !

Anonymous 5:50 PM  

Under våffelmiddagen har Alwilda i själva verket hela tiden bara fejkat sin fylla (vilket för övrigt pirater är VÄLDIGT bra på).

Så fort de övriga middagsgästerna har däckat av runt bordet så länsar Alwilda kvickt deras fickor och väskor på medhavda böcker. Hon ser extra nöjd ut när hon hittar ”Locke Lamoras lögner” i fickan på Ka. (Hur Ka fick plats med den i sin ficka får ni lista ut själva - jag är tyvärr ingen allvetande berättare.)

Sedan lägger piratdrottningen tre gulddubloner på bordet framför kocken: en för våfflorna och två för den skräck som han har släppt ut i världen. Hon höjer kroksabeln till tack och försvinner därefter ljudlöst över relingen, in i den mörka natten.

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP