20081204

Julepolisen gör tillslag

Sune-Lars sitter i godan och ro julestökar vid sitt köksbord. ”Jag gillar julen så mycket”, säger han till sin fina katt. ”Jag julestökar gärna lite i förväg.”

Dörren slås in. Tårgasgranater seglar genom luften, landar på golvet i vardagsrummet.
”GO GO GO!” vrålar kapten.
Medan gasen snabbt sprider sig och Sune-Lars hostar och gråter, så rusar ett tiotal svartuniformerade poliser in. De har dragna M4:or, en av dem mejar ner några tavlor och vaser, en annan sparkar in dörren till toaletten och spränger ut hela skiten med en granat. Så jävla rätt. Kapten själv tar skydd bakom köksväggen, gör tecken till Johansson och en till, som rusar förbi och smattrar iväg en salva. Varm glögg skvätter över väggarna, lussekatterna slits itu, pepparkakorna går i bitar, stjärnan i fönstret trasas sönder. Johansson är pricksäker, kaptenen känner stolthet över sin adept även i det här tajta läget.
Han rusar in, pressar Sune-Lars mot golvet med stöveln och placerar gevärspipan mot hans tinning. ”DET HÄR ÄR JULEPOLISEN! RÖR DIG OCH DU ÄR DÖDENS JULELAMM, GOSSE!”


7 kommentarer:

Erika W 11:47 AM  

Julepolisen verkar lite hårda i nyporna tycker jag. De borde få en uppläxning av Vänner av Ordning med kapten Stofil i spetsen. De kan minsann se till att julepyntet tas upp och ned i rätt tid utan att förstöra hela lägenheten på köpet.

Anonymous 2:55 PM  

Jag skiter väl i gubben (har man inte minerat sin lägenhet får man skylla sig själv). Men katten??? VAD HÄNDE MED DEN STACKARS KATTEN???!!!!!!

Om julepolisen har krökt så mycket som en ögonfrans på den fina lilla (obs oskyldiga) katten så är det nog bäst för dem att de börjar sova med båda ögonen öppna.

Jag kräver ett intyg från Djurens rätt att inga djur kom till skada vid julepolisens tillslag. Nu!

Anonymous 2:56 PM  

Jag väntar fortfarande.

Anonymous 2:57 PM  

Klockan går.

Anonymous 3:08 PM  

Jag tänkte på det med Alwilda...
Hur fan gick det för KATTEN??

Anonymous 3:20 PM  

Kära Alwilda,

Tack för att du gör oss uppmärksamma på kattens vara eller icke vara i frågan om huruvida julepyntet får åka upp före advent eller inte.

Som vi ser det, så är det svinet Sune-Lars som har syndat här. Det satans äcklet förtjänar inte att ha katt, så efter att vi tog hand om honom så tog vi även hand om katten. Den bor nu hemma hos en av våra julepoliser, där den har en egen säng med dun från Kina, deluxemat från Skottland, allt mag och ryggkli den kan önska samt färsk tonfisk varje dag. Eftersom det nu är efter advent, så har den också en tomtemössa på huvudet.

Anonymous 3:50 PM  

Puh, stort tack Julepolisen för en fin insats i så fall!!

Skeppskatterna jamar lättat och applåderar (så gott de nu kan med sina små luddiga tassar. Och så var det lite jobbigt för nu blev de lite sugna på tonfisk med. Så då var det bara för förste styrman att pallra sig ut och handla då. Schas, människa! The cats are hungry.).

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP