20090114

Att Levla jobbar på De Halvt Dolda

De Halvt Dolda är en riktigt skön serie på SVT, full av glädje och humor. Ni kanske inte visste det men jag jobbar på en egen version med just SVT Väst, eftersom de insett mina mad skillz och vill att jag ska leverera. Här är första avsnittet:

Kalabalik i Kvarnbyn
Efter att far har fastnat med huvudet i kvarnen och dött av mjöl i lungorna, så klöser mor sitt sköte blodigt varje kväll innan hon somnar. Barnen, som inte förstår, frågar: "Mor? Kan du inte sluta, mor? Snälla mor sluta!" Men mor ylar i ångest och säger att hon inte har några barn. Dagen efter så kommer fogden och säger att hon måste betala skatt, varpå hon rullar sig i träck och sedan erbjuder sig åt honom. Men huset brinner ner när barnen är kvar där inne, och sedan brister isen och alla drunknar. Alla utom den yngste förstås, som ensam och rädd tas om hand av biskopen - ja, han med järnrottingen alltså - och som uppfostrar honom kyrkligt varje morgon, middag och kväll.

SVT:s Kommentar:
"Andreas. Vi har bett dig att inte försöka jönsa till det. Att hålla igen på skratt och fniss i ditt manus. Allt vi ser här, är slapstick, snabba repliker och skoj. Vi vill ha mer svärta och allvar. Vad är det du inte fattar med det? Gör om och gör rätt."

1 kommentarer:

Anonymous 6:38 PM  

Jo, för det verkar ju vara en rätt munter grej du skrivit.

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP