20090116

De Halvt Dolda - Del Tre

Vi kör vidare, final nu:

Utan brallor i betongen
Eva Rydberg är i själva verket mamma till Nils Poppe och det blir ett sabla springande i trappor och smällande i dörrar när Stefan & Krister upptäcker att de är gifta med samma kvinna och har döttrar med varandra. För att inte förarga byns präst så gömmer sig Rydberg under bordet och smyger iväg som en skånsk elefant, fast hon stannar varje gång prästen vänder sig om för han anar att det är nåt lurt. Men när landsfiskalen ska gå över isen för att uppvakta fru Jansson, så brister den och han ramlar ner i en vak.

SVT:s kommentar: "Nu snackar vi, Andreas. Allvar och svärta, samhällsrelevanta ämnen och socialt patos. Du är sannerligen en av våra stora, och att du undviker trams och flams och vågar vara allvarlig, är din styrka. Det här kommer bli kanon. Vi har för övrigt kickat Gardell, hans version utspelade sig på ett slott och handlade bara om honom. Han blev jättearg och nu springer han runt med krökta mungipor och talar i falsett. Jobbigt jobbigt."

4 kommentarer:

Erika W 1:30 PM  

Jag gillar den här serien. :-)

Anonymous 3:28 PM  

http://tasty.soylentsoft.com/images/halt_hammerzeit.jpeg - skämten fick också ett abrupt slut när alla gick igenom isen.

Tycker det var bra gjort av dig att kunna slita dig från dina farser och slapsticks för en gångs skull med. Man måste ju kunna ta sig i kragen ibland och inte bara spexxa.

Anonymous 3:38 PM  

Skönt med lite jävla allvar för en gångs skull. Blir så tröttsamt med allt spexande.

Andy 9:46 AM  

Ja jag menar det. Det får faktiskt vara någon ände på tramset och flamset och Eva Rydbergs förmåga att föra fram clownens inneboende mörker, är oslagbar.

Och på skånska, dessutom. Jag säger då det.

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP