20090222

Angående denna fördöma tävling

Angående denna fördöma tävling, som fortsätter ticka mot sitt slut i räknaren till höger.

Två samurajer möts på en väg. Den ene begär en duell, av anledning att den andre dödat hans bror i kamp. De dricker te innan och han berättar att han har en sjuk dotter och att hans fru är rädd att han ska dö. Men han säger: "Jag måste upprätta min brors heder." Den förste samurajen nickar och häller upp honom en ny kopp te.

De slåss i regnet och utmanaren tappar sitt svärd. Den förste samurajen erbjuder honom att plocka upp det, så att kampen kan fortsätta på lika villkor. Men han vägrar, säger att han förlorade svärdet för att hans färdighet inte var tillräcklig, och striden fortsätter. Till slut tränger svärdet in genom utmanarens kropp och han dör.

Samurajen begraver honom vid sidan av vägen och bygger en minnesplats. Han ber om förlåtelse och sedan mediterar han till Buddha, för samurajens frälsning. Därefter söker han upp familjen och berättar att han dödat en make, en far. Kvinnan frågar hur han dog, och samurajen svarar att han kämpade och avled med samma värdighet som hans bror. Därefter säger han att han ska skicka sin bästa läkare för att hjälpa hennes dotter bli frisk. Han säger också att hon är välkommen att arbeta i hans hus om hon vill, och där ska hon i så fall vara trygg och få mat och tak över huvudet. Hon säger att hon måste besöka sin mans grav först, och meditera till Buddhan. Därefter ansluter hon gärna till hans hus och hon tackar honom för hans godhet. Han ber om hennes förlåtelse och hon ger den till honom.

När han kommer hem, går han in i sitt tempel. Där ristar han in emblemet från samurajens familj på en träplatta och ställer den bland övriga emblem från män han har dödat. Han tänder rökelse och mediterar till Buddhan, väl medveten om att han är den som gick förlorande ur den här striden.

artgoseki.jpg

5 kommentarer:

Christian 12:55 PM  

Läste Vigilante. Bra bok. Tack för den.

Anonymous 3:12 PM  

Försöker du säga att vi ska utmana dig på duell och om vi dödar dig lova att ta hand om Hanna och köpa medicin till korven? Vilket absurt sätt att vinna tävlingen på. Hur får du såna morbida idéer Andy?

Andy 7:37 PM  

Christian, jag får be att få tacka för detta. Hoppas du gillar även det som kommer efter.

- 7:35 AM  

När jag ser bilden tänker jag på den där serien du var insnöad på för ett tag sen.. Vad var de den hette nu igen.. Det var nått med nån samurai som hade en liten unge och sprang runt och dödade folk.. Ehm jag kollade faktiskt till och med upp den på internet för att kanske köpa..

Andy 9:28 PM  

Lone Wolf and Cub, gosse. Väl värd att läsa. En fantastisk serie.

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP