20080520

Saker du inte visste om Göteborg

Göteborg är betydligt mer spännande och mytomspunnet än vad du tror.
Nej, faktiskt. Kolla här bara, det här visste du garanterat inte:

* Hisingen håller på att sjunka. Och fort går det. Inom ett år tänker man att hela skiten ligger under vatten. Men ingen har sagt något, för även göteborgare tycker att Hisingen är en obekvämlighet som gärna borde försvinna snart.
(mycket olyckligt, med tanke på att jag bor där, men ändå)

* Det finns stunder då Eriksbergskranen går på stadens gator som en vanlig kran. Javisst, och en riktig jävla langare är han. Kranen har hela sortimentet, allt från det vanliga standard till det nyaste heta från Sydostasien. Än så länge har bängen inte lyckats suga Eriksbergskranen, för varje gång de tittar så står han bara där, röd och åttio meter hög ute vid vattnet, men när de vänder sig om så börjar han deala igen. Den busen.

* Öronmaneter är i själva verket en delikatess. Man kan fritera den och även filéa den, fastän det är ett sabla slafs och man verkligen måste ha en bra kniv. Helst kryddar man med mynta för att få fram det fräscha i smaken, och till det äter man råpotatis med knäckebröd, dill och gräddfil.
Eller så kan man låta bli helt och hållet. Det går också bra.

* Lasse Kronér är i själva verket en buktalande docka. Japp, det stämmer, och han är en av världens mest avancerade. Detta för att han kontrolleras via röven, till skillnad från många andra dockor där spakar och trådar sitter i ryggen. Det är genom det rektala finliret som man bland annat kan få hans uttrycksfulla ögonbryn, det jokerliknande leendet och rynkorna i pannan att framstå som så verkliga.

* Nästa GTA ska utspela sig i Göteborg. Japp, Götlaborg Theft Auto ska det heta, det ska bli launchtitel till Playstation4 och man kommer bland annat kunnat fräsa runt i Gamlestan och gå på krogen där, köra planktonlastbil över Älvsborgsbron, dricka öl på Sjuans Ölhall och åka spårvagn längs med Avenyn. Rockstart North som utvecklar spelet säger att de fortfarande jobbar med detaljerna men att det kommer bli helt grymt och att de hajar inte varför ingen gjort det här förut.

3 kommentarer:

Anonymous 11:12 AM  

Haha själv är man en f.d gbg:are ^^

Anonymous 8:02 PM  

Sedan kommer det att göras en film som heter Göteborg Drift. Det kommer att vara mycket coola ganstas och däckskrik i den. Jojo.

Anonymous 2:53 PM  

Kommer inte ramberget stå upp ur vattnet som nån räddning? Alla hisingsbor och hela volvofabriken kommer flytta dit. Och trängas på toppen. Är det inte så?

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP