20080924

Skynet spelar allan

Varje morgon stämplar Bengt in på Skynet, där han kör truck. På Skynet bygger man terminators, robotar avsedda att utrota mänskligheten. Men det dagliga arbetet på golvet måste ändå fortlöpa och Bengt vet vad han vill.
När han kör trucken genom meterhöga hyllor med pall, reservdelar, muttrar, syntethud och annat sådant skönt, så vill han ha ordning och reda i korridoren. Han hatar framför allt när någon av robotorna är i vägen och bara inte fattar att han faktiskt måste fram.

Just i dag är det en sådan dag. Bengt susar i femton kilometer i timmen med gaffeln åkande upp och ner. Han är på gång. Han flyttar pall. Han kör runt hörn. Han stämplar in, han stämplar ut. Han längtar efter lunchen då han kan få äta prickikorvmacka ur unikaboxen.

Men så står där en robot i vägen, en två meter lång terminator, ett metallskelett med röda brinnande ögon. Bengt kommer inte fram. Han höjer och sänker gaffeln upprört.
"Du! Öh, du!"
Roboten tittar på Bengt. Bengt lutar sig ut åt sidan.
"Kan du ta och flötta på dig eller? Jag behöver komma förbi här med trucken."
Roboten rör sig inte.
"Tror du att du kan gå så här hur som helst och bara hålla på som du gör eller? Va? Kan du ta och flötta på dig nu så jag kan köra förbi? Jag har fem ton pall att flötta här innan det e dags att stämpla ut då va, och jag har verkligen inte tid och tjafsa med nån jävla plåtniklas som springer runt här och spelar allan i mina korridorer!"
Roboten flytter på sig. Bengt växlar upp, trucken hostar till, gaffeln far upp i toppen med en skräll och sedan ner igen. Bengt rullar vidare, han är så arg så han tar kurvan på nästan två hjul. "Jävla idiot", muttrar han. "Tror att dom kan komma här och bara uppföra sig som viktigpettrar. Snart ska dom la börja köra truck också."

0 kommentarer:

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP