20080925

Skynets lunchrum

Bengt jobbar på Skynet. Varje dag har han med sig en unikabox med två sköna mackor i. Hans fru Inga-Gerd gör dom på morgonen och pussar honom hej då innan han går för att stämpla in för 06:32-passet på Skynet.

Bengt går in till lunchrummet på Skynet och sätter sig ner med sin unikabox. Han brukar vara först. Två terminators, robotar avsedda att förinta mänskligheten, sitter och spelar schack bredvid. Bengt öppnar lådan och luktar på prickikorven som nästan kryper fram över kanten. "Hel-VE-te vad gött", mumlar han för sig själv.
Han vänder sig till en av mördarmaskinerna: "Du, Berra. De e när man får såna häringa goa mackor varje dag, som man ändå tänker att man har det rätt gött."
Roboten flyttar en pjäs över brädet. Den andre roboten tänker i en halv sekund och gör sedan ett motdrag.
Bengt tar en tugga och ser tankfullt ut genom fönstret. "Ja men du vet att vi har ju ändå vatt gefta nu i kanske ... ja, vad blir det ..." Han kisar med blicken. "Ja jävlar, det blir nog en trettiotvå år snart. Vi har bröllopsdag om en månad. Kan du tänka dig det? Va?" Han knuffar den ena förintelsemaskinen i sidan. Sedan tuggar han och nickar förnöjt, häller upp kaffe ur termosen.
"Du kanske ska ha dig en kopp?" säger han och erbjuder termosen till en av köttamaskinerna. De har spelat klart, de flyttar tillbaka pjäserna och börjar om. I snitt gör de kanske trettio drag var i minuten.
"Inte det nej. Jaja, alla har ju sin grej. Du kanske inte e en sån som dricker kaffe." Han skrattar. "Ja du vet att jag skulle inte kunna vara utan kaffe. Nej en dag utan kaffe vettö, då skulle jag nog stryka med."
Maskinerna vänder sig exakt samtidigt mot Bengt. Deras ögon pulserar rött.
"Javesst", skrattar han. "Rakt av bara. Pang bom." Han tar fram snusdosan och kör upp en rejäl prilla under läppen. Han erbjuder dosan till maskinerna. De tittar på den.
"Och så snusen då", säger han. "Utan snusen skulle det nog också gå åt helvete."
När ingen av dödsmaskinerna tar en snus, så stoppar han ner dosan i fickan igen och fortsätter äta sin prickikorvmacka. Maskinerna återvänder till sitt spel.
Dörren slås upp och Sven kommer in. "Hallå Bengan", säger han.
"Hallå Sven. Allt gött och så eller?"
"Gött som fan."
"Fan vad gött."
"Som fan."
"Gött gött."
"Hamen."

1 kommentarer:

Anonymous 4:34 PM  

Fan va bra du är...

När jag läser det här känns det som du sitter här framför mig och läser på din goaste göttebosska. Det är bara så Andy det här... =)

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP