20081226

Onde Andy och julklapparna

Julafton.

Onde Andy kliver ut i vardagsrummet. "Onkel Andy Onkel Andy!" ropar barnen och dansar runt honom, "när kommer julklapparna när kommer julklapparna?" Föräldrarna ler, syskonen nickar. Onde Andy är den ende som inte har barn i sällskapet.

Eldar brinner i hans ögon. "Jag kan vara jultomte", säger han.

Onde Andy tar säcken med julklappar, blinkar med ena ögat åt de vuxna som nu förstår vad som ska komma. "Snart kommer tomten", säger de till barnen som springer runt, lyckliga och sorgfria, och de vuxna blinkar tillbaka till Onde Andy.

Onde Andy tar säcken och går. Men i stället för att återvända i tomtedräkt några minuter senare, så drar han bara på sig en luva och tar bilen med säcken in till stan. Han går till leksaksbutiken och byter in nallarna och bilarna mot pengarna tillbaka. Han går till godisbutiken och reklamerar allt med förklaringen att det är råttbajs i godiset, och får pengarna tillbaka. Han lämnar in Disney-filmer, tevespel och modellbyggen.

Flera tusen kronor senare så köper han en ny julklapp till alla barnen. Ingen ska säga att Onde Andy kommer tomhänt tillbaka. Nu är det julafton, minsann.DSC00026.JPG

1 kommentarer:

Aki 2:14 PM  

"Han går till leksaksbutiken och byter in nallarna och bilarna mot pengarna tillbaka. Han går till godisbutiken och reklamerar allt med förklaringen att det är råttbajs i godiset, och får pengarna tillbaka. Han lämnar in Disney-filmer, tevespel och modellbyggen."

Du har verkligen en utopisk bild av hur julklapparna ser ut. Här fick alla otacksamma ungar iPods, mobiltelefoner och TV-apparater, och sen gnällde de om att de fått för lite.

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP