20090213

Sport i storstaden - Storstadsretorik

Här följer en nischad gren, kan endast utövas i Stockholm och då främst av stockholmare för maximal trovärdighet: Storstadsretorik

I den här grenen ska du vid så många tillfällen som möjligt under en kväll, påvisa hur likt Stockholm är New York. Du får gärna använda fraser som Lilla New York, göra uppenbara paralleller med kvarter i New York och framför allt jämföra matkulturen och det breda, ständigt öppna, utbudet. Om du använder som exempel att det finns restauranger med flera våningar i båda städerna, så får du extraliv.
Ju fler du lyckas övertyga att en stad där det mesta stänger 1900 på något vis kan likna New York, ju mer poäng får du.

Göteborgare räknas dubbelt, förstås. Vi är grymt lättlurade eftersom vi främst kör gaffeltruck och lyfter pall hela dagarna, och varför inte för roligare kan man inte ha det, men eftersom vi påstår att Göteborg är Lilla London (eller turistbyråerna säger att vi gör det, faktum är att ingen levande göteborgare är bekant med begreppet och säger förmodligen mest: Prickikorv då eller, genom svarven? om man nämner det för dem) så ska vi bara ha det.

Puh. Lång mening där.

4 kommentarer:

någon 11:28 PM  

Vilken sport det är! Förtjänar mer uppmärksamhet tycker jag. Omges själv av flitiga utövare som envisas med att kalla Vänersborg för "Lilla Paris" när staden varken har tornet, fransmännen, vitlöken eller avlånga brödet.

Andy 11:47 PM  

Men kanske har ni dragspelet?

någon 11:53 PM  

Birger Sjöberg var en hejare på sagda instrument, han drog det både ut och in samtidigt som han tryckte på knapparna, herre min skapare vilka läten han kunde åstadkomma, den gubben!
- Om han nu spelade dragspel, vill säga, vilket jag faktiskt inte vet.

Andy 1:29 AM  

Låter det så låter det, som Roland Cedermark sa.

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP