20090322

Christer Björkmans tips till schlagerjuryn

ChrilleB ringde alltså, schlagergeneralen. Han skulle ge oss tips. Det märktes att ingen annan kunde göra hans jobb. Hans mångåriga erfarenhet, hans arrangerade av festivalen, hans järngrepp kring vad som gäller och inte gäller. Det var dags att strö något av det stjärnstoff som var Björkmans visdom, över oss i Göteborgsjuryn.

"Tala till oss Christer", sa vi. "Vägled oss. Visa oss hur vi ska hantera detta rätt och riktigt. Spara inte på klokskapen. Det är nu eller aldrig. Vi ska ta dig till Moskva, Christer - men vi behöver dig med oss."

Och Björkman talar. "Barn av schlager!" ropar han genom telefonen. "Proklamerare av den halva tonartshöjningen! Lyss till mina ord!"
Och som vi lyssnade.
"Först och främst", sa han, "ska ni rösta på ett bidrag som kan vinna i Moskva."
(han öppnar starkt med en no-brainer - gott Christer, vi förstår hur du tänker, vi hade siktet inställt på att rösta på något som kunde förlora i Moskva, bra att du kalibrerade oss rätt igen)

"Tänk på att från och med 2005 så röstar man inte bara på låten utan även på artisten."
(ännu ett finfint tips, innan 2005 påverkades man inte det minsta av artisten men efter den stora Schlagerrevolutionen som var just 2005, där arrangörer släpades hem ur huse och giljotinerades av bönderna på torgen till slagorden: Artisterna då, artisterna då!, så ändrades det)

Och kanske det bästa tipset av alla:
"Låter man bearnaisesås sjuda för länge, blir den alldeles för lös och sladdrig. Den ska vara fast och tjock och rinna gött över köttet och potatisen. Men blanda för helvete inte ihop det med lingonsylten, då faller ju hela grejen fattar ni väl."
(vi undrade senare om detta hade något med den Internationella Juryn att göra, och kom fram till att så nog var fallet, eftersom det var det mest begripliga vi hört i anslutning till deras medverkan än så länge)

1 kommentarer:

Anonymous 6:46 PM  

Ja, när talar gör schlager-Yoda då man lyssnar... noga.
Talar han gör... kryptiskt...möjligen

Här nere är det slut.

Snopet va?

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP